1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja Mavricniprstki.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) s priporočili Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Spletno stran Mavricniprstki.si upravlja podjetje Savio, d. o. o. (v nadaljevanju »trgovec«).
Z registracijo v spletni trgovini pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, in uporabniško geslo, ki ga posameznik določi sam. Obiskovalec oziroma kupec potrdi in jamči, da je polnoletna, poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravice nakupa. Z nakupom izdelka postane kupec.
Z oddajo naročila kupec ali registriran uporabnik potrjuje, da je seznanjen s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja, ki so navedeni tukaj in se z njimi v celoti strinja.
Prodaja in dostava blaga je načeloma samo na ozemlju Republike Slovenije, po dogovoru lahko dostavimo tudi v tujino.

 1. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Trgovec se zavezuje, da bo kupcu/uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:
podatki o identiteti trgovca (ime in sedež podjetja, številka registra, kjer je podjetje vpisano);
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (e-pošta, telefon ipd.);
informacije o bistvenih značilnostih blaga oziroma storitev iz ponudbe (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
informacije o dostopnosti izdelkov oziroma storitev iz ponudbe (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
načini in pogoji dostave izdelka ali izvršitev storitve (način, kraj in rok dostave);
informacije o načinu plačila;
informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop;
informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci;
vse cene morajo biti jasne, nedvoumno določene in razvidno prikazane.

 1. PONUDBA IZDELKOV IN ROK DOBAVE

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi načina poslovanja preko spleta pogosto hitro spreminja.
Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je do 5 delovnih dni za dostavo v Sloveniji, razen kjer je zavedeno drugače. Vsak izdelek s spletne strani je dostopen v razumljivem roku.

 1. NAČIN PLAČILA

Trgovec omogoča naslednje načina plačila:
PO PREDRAČUNU
Predračun vam bomo poslali na vaš elektronski naslov, ki ste ga vpisali. Rok veljavnosti predračuna je 3 dni. Po prejetem plačilu bomo odpremili pošiljko. Način plačila po predračunu označite v košarici. Plačate lahko preko spletne banke ali z nalogom UPN ali položnico na transakcijski račun trgovca.
PLAČILO PO POVZETJU
Kadar se odločite za plačilo po povzetju, lahko plačate kurirju le z gotovino.
PLAČILO PREKO PAYPALA.

 1. VELJAVNOST PONUDBE, CENE IN POPUSTI

Cene v spletni trgovini so navedene v eurih in vsebujejo DDV. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov preko spletne trgovine. Na spletni strani www.mavricniprstki.si so občasno objavljene kode/gesla, ki prinašajo določene popuste. Ti so zapisani v procentih ali kot brezplačni artikli ali brezplačna poštnina. Popusti se med seboj ne seštevajo. Kode za popuste ne veljajo za že znižane izdelke (razen če ni drugače določeno) ter na izdelke, ki so izvzeti pri določeni akciji.

Vse cene veljajo za trenutno oddana naročila v spletni trgovini www.mavricniprstki.si. Kljub ažurnosti točnih informacij se lahko zgodi, da je podatek o zalogi napačen. V tem primeru kupca/uporabnika o tem obvestimo in mu ponudimo rešitev (odstop od pogodbe).

Fotografije in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

 1. UPORABA SPLETNE TRGOVINE (registriran in neregistriran uporabnik)

Uporabnik lahko dostopa do spletne trgovine kot neregistriran in registriran uporabnik. Vendar registracija na spletni strani www.mavricniprstki.si olajša prihodnje nakupe.
Registracija se izvede z izpolnitvijo obrazca z naslednjimi podatki:
ime in priimek,
naslov,
elektronski naslov,
kontaktna telefonska številka.
Nato uporabnik potrdi registracijo in se pri tem strinja ter je seznanjen s splošnimi pogoji.
Registracija uporabnikom omogoča:
zgodovino nakupov ter
hitrejše in enostavnejše naročanje, saj ni potrebno vnašati podatkov (ime, priimek, naslov, telefonska številka …).

 1. NAROČILO

Naročilo poteka preko spleta 24 ur na dan celo leto. Naročate lahko izdelke, ki so na voljo ali so na voljo pri uradnem distributerju, v kolikor je zavedeno in tudi označeno. Cene so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Veljavnost cen je za izbrano blago in velja v trenutku oddaje naročila.
Kupoprodajna pogodba med trgovcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svoj elektronski naslov.
ZAVRNITEV NAROČILA
Spletna trgovina www.mavricniprstki.si si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in z razpolagajočimi podatki ne more izvesti. V kolikor bi bilo plačilo izvedeno po predračunu, vrnemo celotno kupnino naslednji dan.

 1. POSTOPEK NAROČILA

IZBIRA IZDELKA
Na spletni strani www.mavricniprstki.si je nakup enostaven. S pomočjo iskalnika ali kategorij v meniju izberete izdelek in kliknete povezavo »V košarico« in določite količino. V kolikor je potrebno izbrati lastnosti (barvo, velikost), izberete ustrezno lastnost. S spletne strani lahko neposredno dodajate več artiklov. Če želite nakup zaključiti, kliknete na povezavo »Blagajna«.
KOŠARICA
V košarici kupec:
vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno;
spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno;
odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti.
Spletna trgovina vam omogoča tudi vpis promocijske kode, če jo pridobite v kakšni akciji ali v kateri drugi ponudbi.
BLAGAJNA
V blagajni izpolnite naslednje podatke:
podrobnosti o plačniku: ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov;
podatke o dostavi ( v kolikor je naslov drugačen, vpišite druge podatke – ime, priimek, naslov, telefonsko številko);
plačilo: izbirate lahko med plačilom po povzetju, predplačilom ali plačilom preko PayPal računa;
komentar: v primeru, če želite kaj dodatno sporočiti pred oddajo naročila.
V kolikor ste registriran uporabnik, se vsi podatki sami izpišejo.
Preden kliknete na povezavo »Zaključi nakup«, še enkrat preverite znesek naročenih izdelkov in pravilnost naročil.

 • ZAKLJUČEK NAKUPA
  S klikom na povezavo »Zaključi nakup« uporabnik potrdi naročilo. Potrdilo o uspešnem oddanem naročilu boste prejeli na vaš elektronski naslov. Nato gre naročilo v nadaljnjo obdelavo (v kolikor kupec ne prekliče naročila v roku ene ure). Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na zapisano kontaktno telefonsko številko.
  Račun prejmete na vaš elektronski naslov.
 1. DOSTAVA

Strošek dostave krije kupec in je razviden pred oddajo naročila in plačila nakupa. Na računu niso navedene morebitne druge dajatve, ki jih plača kupec.
Trgovec bo naročene izdelke dostavil kupcu v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner trgovca za dostavo pošiljk je GLS in Pošta Slovenije. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno učinkoviteje.
Naročeno blago bomo dostavili v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku petih dni po prejetem plačilu blaga. V kolikor bi prišlo do zamude pri dostavi, trgovec o tem obvesti kupca.

Cena:
3,99 EUR za naročila do 80 EUR, nad 80 EUR je poštnina brezplačna.
0 EUR za osebni prevzem naročila. Osebni prevzem je možen le po predhodnem dogovoru.

 1. REKLAMACIJA IN VRAČILA

ODSTOP OD POGODBE – VRAČILO IZDELKA
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnika, skladno z določilom 43. člena Zakona o varstvu potrošnika, lahko za naročeno blago v 14 dneh po prejemu le-tega brez navajanja razloga sporočite trgovcu, da odstopate od pogodbe. Kupljeno blago mora kupec v takem primeru prodajalcu vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, brez sledov uporabe ter z vso pripadajočo dokumentacijo. Vse morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo trgovec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v roku 14 dni po prejemu vrnjenega blaga.
Naslov za vračilo blaga: Savio, d. o. o., Trnava 46b, 3303 Gomilsko
Vse ostale ugovore, pripombe, zahtevke in izjave ter tudi pohvale lahko pošljete na elektronski naslov mavricniprstki@gmail.com.

Obrazec za vračilo blaga se nahaja TUKAJ.

PREKLIC NAROČILA
Po oddaji naročila lahko kupec v roku 1 ure prekliče naročilo in to sporoči na elektronski naslov mavricniprstki@gmail.si. V primeru, da kupec v tem času ne prekliče svojega naročila, je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom Savio, d. o. o., sklenjena.

MENJAVA BLAGA
V primeru, da vam nerabljeni artikel ne ustreza, ga zamenjamo, če je zalogi. V kolikor artikla ni na zalogi, vam vrnemo kupnino. Pri menjavi stroške zamenjave krije kupec po ceniku (3,99 EUR), razen kadar je osebni prevzem po predhodnem dogovoru (v te primeru ni poštnine).
Artikel mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži z vso ustrezno dokumentacijo.

POSTOPEK VRAČANJA
Prosimo vas, da natisnete in izpolnite »Obrazec za vračilo«. Nato ga skupaj z artiklom (nepoškodovanim, ne nošenim in v originalni embalaži) ter računom pošljite na naslov Savio, d. o. o., Trnava 46b, 3303 Gomilsko.
Po prejemu nepoškodovanega blaga in embalaže vam v roku 14 dni po prejemu blaga vrnemo kupnino na vaš transakcijski račun.

PRIJAVA POŠKODOVANIH POŠILJK
V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže morebitno odprtje, mora kupec sprožiti reklamacijo pri dostavni službi ter hkrati obvestiti tudi nas. Skupaj s Pošto Slovenije oziroma GLS Slovenija bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

STVARNA NAPAKA
Kupec lahko napake na kupljenem artiklu/blagu uveljavlja iz naslova garancije ali iz naslova stvarne napake, kot to predvideva Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPOt). Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko uveljavljate za vse artikle, ki imajo garancijo ali je nimajo. Stvarno napako lahko kupec reklamira pri trgovcu, in sicer v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake oziroma v roku 2 let, ko je blago prejeto s strani kupca. Pri uveljavljanju pravic mora kupec obvestiti trgovca o napaki in jo natančno opisati in mu omogočiti pregled blaga. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.
Kupec/potrošnik lahko zahteva: odpravo napake, vračilo vplačanega zneska v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska.

Stvarna napaka je:
če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
če izdelek nima lastnosti, ki so za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila trgovcu znana oziroma bi mu morala biti;
če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
če je trgovec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

GARANCIJA
Potrošnik lahko za izdelek uveljavlja garancijo, kot je določeno v Pravilniku o blagu (UL RS, št. 14/12). Možna je tudi prostovoljna garancija za dodatne izdelke oziroma storitve. V garancijskem roku lahko potrošnik od trgovca zahteva brezplačno odpravo napake. Če odprava napake ni možna v roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Trgovec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako in jo oceniti, trgovec mora imeti možnosti, da blago/artikel pregleda in oceni morebitno napako. Potrošnik mora navesti, kaj želi iz uveljavljanja, trgovec mora odgovoriti potrošniku v roku 8 dni (ugoditev ali ne).

REKLAMACIJA ARTIKLA
Reklamacija je mogoča s predložitvijo računa.
Če se na vašem izdelku pojavi napaka, za katero ni kriva vaša nepravilna uporaba oziroma napaka ni posledica vašega dejanja, lahko pošljete zahtevek za uveljavljanje reklamacije.

Zahtevek pošljite na elektronski naslov mavricniprstki@gmail.com. Čim bolj nazorno pojasnite razlog uveljavljanja reklamacije. Zraven dopišite vaše podatke (ime, priimek, naslov) in telefonsko številko.
Za reklamirani izdelek bomo naročili prevzem blaga. Obvezno priložite kopijo računa ter vaše podatke in opis napake artikla. Paket naj bo ustrezno zapakiran, da prispe do nas nepoškodovan.
Ko bo izdelek z vso pripadajočo dokumentacijo prispel na naslov podjetja Savi, d. o. o., Trnava 46b, 3303 Gomilsko, ga bomo pregledali ter vas obvestil o ugotovitvah in vas seznanil z nadaljnjim postopkom. Reklamacijska služba vam lahko nudi popravilo izdelka, zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine.

 1. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi Savio, d. o. o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Savio, d. o. o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: 
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 1. VAROVANJE PODATKOV

Lastnik spletnega mesta www.mavricniprstki.si zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namen obveščanja o poteku naročila ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Trgovec jamči, da bodo podatki uporabnikov in obiskovalcev uporabljeni le v namen poslovanja in ne bodo poslani tretji osebi.
Podatki bodo trajno in varno shranjeni na ustreznem varovanem in zaščitnem računalniškem sistemu. Ob morebitnem vdoru v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti.

 1. AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina www.mavricniprstki.si je v lasti podjetja Savio, d. o. o., vse pravice so zadržane. Vsebine na spletni strani lahko vsebujejo avtorsko gradivo ali gradivo tretje osebe. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletne trgovine dovoljeno le s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Želimo vam prijetno nakupovanje =)
Mojca z ekipo.

 
 
.